Galerie

Grotesk en Realistisch Theater; o.a.: Boer(en) Achtergrond .. : 'Het Sprookje van De Waanzinnige Ondergang van Het Platteland' Foto:: N. Westra, Leeuwarder Courant. Van deze werken is een fotoboek te bestellen in de ' Webshop '.

uit 2004 tot 2007 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

In de Waterpoort of ..

In de Waterpoort of ..

2004

.. de Sneeker Verdieping .. vind je mogelijk meer Jonkvrouwen en Anders Verliefden die dan bewogen door hun bezienswaardigheid verlicht uit (op) hun dak willen gaan .. Zoals De Naakte Slak .. die door de aankloppende regen gedragen nat uit zijn huisje zal glijden .. (229)

Als een Vis ..

Als een Vis ..

2004

.. in het water - en ook een Barg - zetelt Sneek al .. 550 jaar tussen Weg en Water .. temidden van Water - Bal - en Dobbersporten doceert ook de Streng Listige Tom Poes .., en het naast hem zittende Al Weten, de Ontvankelijke Jongere .. die Harmonieus uit wil spruiten tot Een Weloverwogen Architectuur van De Geest .. die zich wil herkennen in zijn omgeving .. (230)

In de Goot .. !

In de Goot .. !

2004

Boerende Moeder Aarde ziet toe hoe haar Platteland is uitgewoond waardoor opvolgers In De Goot belanden .. en  Oudere Generaties door Het Stedelijke worden verleid om van haar toneel te verdwijnen .. (231)

Uitéénspattende Ballon ..

Uitéénspattende Ballon ..

2004

Hier, zowaar Een Boer Zonder Kiespijn die daardoor direct Aangeklampt wordt Door Een Opvolger. Hoewel het Wijsneuzerige Stedelijke ... al op de horizon kruipt en zich vals-groen-hulkerig tot landschappelijke proporties op Wil Blazen, geven, onder de bezielende leiding van De Opvolger, Het Goede Boerke en de Vruchtenplukkers geen krimp! Ze hebben Rookgordijn en Lekprikkers al in de aanslag. En De Opvolger Legt Zijn Oor al te Luister want het leeglopende ballongeluid zal hem als muziek in de oren klinken .. (232)

Hol Melk Vat ..

Hol Melk Vat ..

2004

Een echt ontspannen boerke aan Gene Zijde die van zichzelf zit te genieten, is getuige van de onrustige besluiteloosheid op het erf .. van het Aardse Boerke .. dat niet weet of hij wil stoppen of moet doorgaan .. Naaktgeboren Uitvliegen of Achter de Zaak Blijven Staan. Blijf je In Je Hok Zitten en zie je uit Naar Vallende Feministen .. Neem je De Zwart-Kijk-Bril aan van Voorgangers om zo mee te kunnen doen aan de Opvolgers - Estafette .. in de hoop dat je als Varkentje straks wat poezelig tegen een bekeerde Feminist aan kunt Schurk - en Snurken  .. (233)?

Sneu Boerke ..

Sneu Boerke ..

2004

.. dat zichzelf Bij De Neus Wil Nemen en Zijn Hoofd Wil Stoten door te vertrouwen op de toekomst. Olleke Bolleke Remi Sollekeolleke Bolleke Knal ! Immers, het land heeft de boer in de macht in plaats van andersom. De Hulkerige Vals Groene Grasshopper zit hem al in de haren! Masculien Viriele Oer Boer legt een Vossevel Op De Fontanel om zo De Labiele Opvolger met wijze warmte te bezegenen daar deze nogal eens door waanzinnige Duivelse dilemma's Wordt bezeten. Boerke met Kiespijn aan Gene Zijde die terug denkt aan zijn te Spontane Koolmonoxide - Kick en daarom Als Voorzienigheid, dat Duiveltje wil strikken ! (234)

Sneu Boerke dat ..

Sneu Boerke dat ..

2004

  Doorbijterig Stedelijk Groen Intrigantje Vals Lonkend met Kauwgombal, ( en met de houding van Die Pet past ons allemaal .. ) heeft, zelfs met afstandsbediening, de knarsende tanden van 't Sneue Boerke al uitgeschakeld .. Nog een Sneu Boerke dat zich nog wel met een paar tanden tegoed kan doen aan de laatste nagelresten .. De Koe die nog één keer is; Uitgelaten. Maar tot slot is daar De Edelman, weliswaar in zijn hemd, maar hinkend op twee benen; actief of passief, weet hij wellicht toch zo Deuren te Openen naar De Toekomst .. ! (234)

Het Broeien ..

Het Broeien ..

2004

.. van De Mest doet Bloemen Groeien. Met De Graf Grimas aan De Einder ziet De Aardige Indiaan toe hoe De elkaar op verraderlijk opjutten blindstarende Ministers van Afbraak het nakijken hebben .. nu uit de gecreeerde puinhopen Geloof, Hoop en Liefde zijn ontstaan .. Het Door Ratten Besnuffeld Verleden gaat gebukt onder eigen verval, zit in De Goot waar Het Herdertje van Hoop zich voorbeeldiger gedraagd door er in verwachting voor te zitten zodat hij, zowel vooruit als omhoog kan kijken naar waar hij zijn pijlen op kan richten .. (235)

Het Broeien ..

Het Broeien ..

2004

  .. Zowel vooruit, op aangeschoten Schaamteloos Geluk dat dan Toekomst Spook-(je)-verjagend Uit De Kast kan komen, als omhoog .. op opzienbarend Buiten Vliegend Stuifmeel dat, net als het In Bloem Bodem Zittende Stampertje, een potentieel heeft om tot Creatie te komen. (235)

Hel Haas Zoekt ..

Hel Haas Zoekt ..

2005

.. Haas Baas. Waar zelfs Het Aardige Varken het moet afleggen tegen een eigenlijk Lager Bij De Grondse, Je Een Oor Aan Naaiende Modderkruiper .. die nu gesteund en gemend wordt door De Onderliggende Soldaat van Bijtijdse Ontbinding .. Waar De Aardige Hen Hoornig wordt als ze ziet hoe Het Corrupte, niet te vertrouwen Haantje De Voorste op Handen Gedragen wordt. Die wat Hen betreft zo snel mogelijk met zijn Te Hoog Zittende Worstelallure der halve waarheden Uit Beeld mag verdwijnen .. (236)

Hel Haas zoekt ..

Hel Haas zoekt ..

2005

.. mag verdwijnen .. maar waar ook zelfs de Kranigste Modderkruiper in Het Eeuwige Licht kan opgaan van Die Zegenende Priester van Zuivere Koffie die temidden van De Knagende Verleiding Van Verval wil staan, zodat Het Liefdevol Levendige Creatieve daar kan gedijen, en niet Op De Koffie komt, en teloor gaat in Deze Apotheose van verderf .. (236)

GEDEKT Als je als ..

GEDEKT Als je als ..

2005

..Te Volwassen Mijnheer het blote enkel af wil wassen kan het naakte onhandig voor je voeten liggen .. De Jongeling en De Ouderling en God, De Boer en De Hoer kunnen dat Theater van Steriele Mislukking wel enigszins grappig vinden, maar van zo'n onmacht zal De Haan .. oproer kraaien. (237)

Ontdaan van Achterhoofd ..

Ontdaan van Achterhoofd ..

2005

Smartelijk hoe hij, in Vurige Aanbidding, De Vrouw (in zichzelf) nat van waterende smarten, aan voelt .. die hij, .. door eigen aardig fundament boven aards, op stoom, hoog wil houden .. In zo'n 'Open Interieur' kunnen De Jongere en De Oudere ook inbreuk doen op elkaars Privacy .. als ze, in wederzijdse Zoete Bemiddeling, elkaar aan voelen .. Hij stelt zich voor hoe invalide hij zou zijn zonder zo'n achterhoofd (Waar Echo's der Sirenes en Serene Liefdes dan niet kunnen worden gezongen) .. (238)

Ontdaan van Achterhoofd ..

Ontdaan van Achterhoofd ..

2005

.. waardoor hij als leeghoofdige .. snot niet van God kan onderscheiden .. er enkel oog voor zou hebben ( The Alternative Bulls Eye ..) hoe hij, zonder dat achterhoofd, Contemplatie zou kunnen voorkomen .. door een zo'n Cosmetisch mogelijk voorkomen te kiezen .. Als hij als enige tactiele werkvorm .. Het Pennen Likken zou ambiëren waar Levens slechts ' Kloppen ' als ze als vinkjes in rapporten en journaals formeel langs ( kunnen ) komen .. (238)

( Grond (s) Lach ..

( Grond (s) Lach ..

2006

't Vrije Hoofd van The Young at Heart .. ) Asperge .., dat ondergronds aardig begint te leven, duwt .. voor de horizon, 'zijn' beide sexen uit de (stallen) Kast het Zonlicht in .. The Catwalk op .. zoals Het te Culturele Boerke uit het te krap zittende Stolpje breekt .. om de Vrije Sexen aan te roepen die ook intiem, met hun Levensader verbonden, achter de Horizon opkomen .. Het Oudere Geweten heeft nog wel schik om De Vrijheid De Bel aan te binden .. om De Bel in Het Moraal Hok te gooien .. Maar De Geest in en rondom De Fles wil het ' Elkaar dicht op De Huid zitten ' beleven als Speel en de Wijze . (239)

Getekend ..

Getekend ..

2006

' Om getekend te worden '  zei UH-U il ! Je wordt geïnspireerd/geïncarneerd ( Besprongen ) om .. Het Licht van De Wijze Eindeloze Geest .. en Het dicht op de huid zittende Donkerder Drama .. geïntrigeerd/geïntegreerd te ervaren .. (240)

Spreken(d) de Geest ..

Spreken(d) de Geest ..

2006

.. (als Knuppel in het ..) Enigszins met de nagel tussen de tanden observeert De Geest dat het laatste oude Vasthoudende zijn (t)huis nog op zijn schouders heeft genomen .. maar echt inhoudelijk staat die al zo vasthoudend ..(Balkeneinde Beethoudende ?!..) op de tocht .. dat die, gebukt, toch los moet laten .. vertrekken moet. De Jonge 'Intuï-Priester' , al als bewegend Icoon in hun huiskamer, zendt daarover als Tele Visie op hun T.V. Enorm Vrouwelijke Diepte zuigt, als Verre - Kijk - Ster, zelf al genietend, Het Eindeloze Uitzicht op .. En Haar Zus spreekt, met stok, haar zegen uit over die binnenskamers zich voltrekkende Vergeestelijking .. (241)

Spreken(d) de geest ..

Spreken(d) de geest ..

2006

Voorbeeldig Vernieuwende Jeugdigheid der Mensheid ( Aquarius !? ) breekt al ( Brommend )  door de kaders . Andere Vertegenwoordigers van de Oceanische Intuïtief Diepe Vis breken door en zijn Mediamiek Intensief in Communicatie met het Einde ( r ) loze, en het oude fundament van vasthoudendheid, zodat ze in elkaar, en hun Vergeestelijkte, meer Intuïtieve ver - en inzichten op kunnen gaan .. En Jezus, boven, zag dat het Go(e)d was .. (241)

Het Kelderen ..

Het Kelderen ..

2006

..van Heldere Liefde .. Doorgezakt in zijn Zwaarwegende Gedachtengoed .. her - kent en denkt hij ook in deze, naar Diepte Vissende re-creatie .., zijn Open en Blote blikken die Naakt, achter hun Beschermende Waardigheid, gezien willen worden .. Bewust immers dat deze kijk, achteraf, uiteen zal vallen door een Analytisch te Chirurgisch Opererende Grafdelver .. Of een tegen je Leeglopende Kraagzeiker .. Of dat de, vooralsnog slechts Geestelijk beleefde ' Kleine Dood ' volwassen naast je neer zal strijken .. (242)

Het Goddelijk Geweten ..

Het Goddelijk Geweten ..

2007

of Corpus Callosum .. dat je jezelf - altijd als een Voyeuristische Por , en als Artistieke Peper in je reet - aan wil meten. Dat je jezelf door zo een-eigen-Kajuit- Inzicht van buiten als een Open Boek, Kwetsbaar en wellicht als Kwast .. bekeken kunt voelen in zo'n Hangmat van 't Leven; ( Erasmus in de gang ?! ).  Die Hippie sche Tweeling .. die altijd tussen De Uitgelaten Paradijselijke Onschuld .. ( Vrije Toets .. ) en de Beleerde Redelijke Remming ( Communicatie .. ) hangt ..  (243)

Bomen over Kunst (Aarde)

Bomen over Kunst (Aarde)

2004

Vroedvrouw, Moeder Vruchtbare Aarde en Viriele kijken naar elkaar om in aanwezigheid van De Koopman, De Professor en De Gelovige .. waardoor hun Erectiele Bomen De Hemel kunnen bestormen .. wetend dat daaruit af en toe een 'Steriele pop - Lege dop' zal vallen die zo in het nest van jong opkomende bomen, goed van pas komen.. (244)

Kunst over Bomen (Hemel)

Kunst over Bomen (Hemel)

2005

  Tijdens Het Gebed van Het Aangenaam ruisend Bladerdak hoor je, behalve De Goddelijken, die thuis zijn in dat Hogere, .. toch ook vooral 'De Vervallen Contemplatieve Muzen'.. die tak en been swingende toeren moeten uithalen om zich, met kleerscheueren, in die Paradijselijke Kruin te handhaven.. (245)